Jonker Restauratiewerken heeft zich gespecialiseerd in gedetailleerde nieuwbouw van authentieke Zaanse huizen. De door ons opgedane ervaring in de restauratie van de typische Zaanse houtbouw zetten wij in bij het bouwen van uw nieuwe ‘oude’ huis.

Houtskeletbouw

De bouw van een nieuw authentiek Zaans huis start met het houtskelet. Wij hebben ons gespecialiseerd in het vervaardigen van een traditioneel houtskelet op basis de oude technieken. Het houtskelet bestaande uit gebinten, korbelen, trekbalk en sporenkap is naar wens ook los te bestellen bij ons.

Casco bouwen

Als het houtskelet gemaakt is kunnen de buitenwanden tegen het huis aangezet worden en de dakpannen op het dak gelegd worden. Bij casco bouwen van een Zaans houten huis maakt u gebruik van onze expertise, maar kunt u zelf ook de handen uit de mouwen steken.

Uw huis wordt keurig wind- en waterdicht opgeleverd, zonder dat de wanden, plafonds, vloeren, technische installaties en isolatie zijn aangebracht.

Als kiest voor het casco bouwen moet u zich realiseren dat het belangrijk is om te beschikken over twee rechterhanden, technische kennis en inzicht zijn zeer zeker aan te raden. Mensen met twee linker handen kunnen beter kiezen voor het sleutelklare bouwen.

Sleutelklaar bouwen

Zelfbouwen kan erg leuk zijn, je moet er alleen wel de tijd en de kennis voor hebben. Voor de meeste mensen heeft het helemaal afbouwen van de nieuwe woning de voorkeur. Dit noemen wij het sleutelklaar bouwen van de woning.

Jonker Restauratiewerken ontzorgd u hierbij volledig. Wij regelen; de fundering, het houtskelet, de buitenwanden, binnenwanden, isolatie, sanitair, elektra enz.